Adgangskoder - Livets små glæder

Den nye super adgangskode.

Næsten alle hader at skulle lave en ny adgangskode for hvad skal man finde på igen og igen, men her er hvordan du laver en god en på den nemme måde… Og selvom du måske har 100-vis af koder så skal du kun huske en kode her og det er den super gode adgangskode som du laver til at beskytte alle de andre adgangskoder.

Lave dine nye adgangskoder
Krav til en god adgangskode:

  1. Være mellem 8 og 40 tegn.
  2. Indeholde både små og store bogstaver.
  3. Indeholde nogle tal, som ikke har noget med dig at gøre.
  4. Specialtegn er en mulighed: { } ! # " $ ’ % ^ & , * ( ) _ + - = : ; ? . og @
  5. Må hverken starte eller slutte med et blanktegn.
  6. Må ikke indeholde noget af dit cpr-nummer eller navn.
  7. Må ikke indeholde visse specialtegn, herunder æ, ø og å.
  8. Må ikke indeholde det samme tegn flere gange i træk.

Der må ikke være to adgangskoder der er 100% ens.

Måden Jeg laver en rigtig god base for en adgangskode er at jeg finder på en sætning som jeg nemt kan huske, og så tager jeg alle forbogstaverne for alle ordene i den sætning

Eksempel sætning: Den nye adgangskode som jeg ikke kan huske næste gang

Det vil så blive en kode som der ser sådan her ud: Dnasjikhng

Som så ikke helt opfylder mine krav til adgangskoden så Jeg tilføjer lidt til den, i det her tilfælde skal vi bruge nogle tal så jeg sætter eksempelvis 20 på for årstal, så nu kommer koden til at se sådan her ud: Dnasjikhng20

Det er vil så blive min basis kode må jeg så tilføje nogle bogstaver til der hvor jeg skal bruge koden, lad os sige at det er et login til en microsoft-konto… så vil jeg tilføje MK som bare en forkortelse af Microsoft konto, så nu vil koden sådan her ud:

Dnasjikhng20MK som så er den nye adgangskode jeg bruger.

Og så siger du nok, Jeg skal også bruge en kode til mit apple-id hvordan laver jeg så den. Det bliver så basis koden plus en forkortelse af der hvor du skal bruge den. Så den kommer så til at se sådan her ud: Dnasjikhng20AID

Lidt musik til de 5 minutter du skal bruge på at lave dine nye koder.